6 Mayıs 2012 Pazar

Bitkisel Yağların Özellikleri Ve Kullanım Yöntemleri-4




ÇÖREKOTU YAĞI / Black Cumin Oil

İdrar ve süt arttırıcı, iştah açıcı, adet söktürücü etkilere sahiptir. Ayrıca astım, şeker, romatizma tedavisinde ve grip döneminde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudun dirençli tututlmasını sağlar. Hemoreite faydalıdır, saçı besler dökülmesinde önler.

Kullanımı: Dahilen; günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilir. Haricen; egzama, kuru cilt ve saç diplerine friksiyon şeklinde, sinüzit için sabah-akşam burna 1-2 damla damlatılır. Hemoroite haricen kullanılır.


DEFNE YAPRAĞI YAĞI / Laurel Oil

Gargara yolu ile alındığında bademcik iltihaplarında; sağuk alğınlığına ve gribal enfeksiyonlara iyi gelir. Terletici ve antiseptik özelliklere de sahiptir. Saç ve kafa derisi tedavilerinde, saç büyümesine etki eder, ayrıca gaz giderici ve kas gevseticidir, şeker dengeleyicidir.

Kullanımı: Dahilen; 1 fincan suya 4-5 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. Haricen; parmal uçlarıyla friksiyon şeklinde kullanılır.


GREYFURT YAĞI / Grapefruit Oil 

Sıkılaştırıcı ve yağ yakıcı özelliğinden ötürü selülit tedavisinde ve bölgesel zayıflamada kullanılır. Göğüs toparlayıcı ve sıkılaştırıcı etkiside vardır. Ayrıca C vitamini deposu olduğundan soğuk algınlığı  ve ribal enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır.

Kullanımı: Dahilen; günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Haricen; cilde masaj yapılır.


GÜL YAĞI / Rose Oil 

Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir. alerjik ciltler, egzamalı ciltler ve açık yaralar iyi gelir. Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini alır. Esans olarak parfümlerde kullanılır.

Kullanımı: Haricen; masaj şeklinde uygulanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder