25 Mayıs 2012 Cuma

Bitkisel Yağların Özellikleri Ve Kullanım Yöntemleri - 7

                                              

KARANFİL YAĞI / Clove Oil

Ağız ve mide kokularını giderir. Sinirleri uyuşturur. Antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılır. Diş ağrılarında etkilidir. Diş eti çekilmesi ve iltihabına faydalıdır. Haşereleri korur.

Kullanım: Dahilen; 1 fincan suya 1-2 damla damlatılarak içilir. Diş ağrılarında pamuk üzerine damlatılarak diş üstüne tatbik edilir.

KAYISI ÇEKİRDEK YAĞI / Apricot Seed Oil 

Özellikle cilt bakımı ve göz çevresi kırışıklıklarında kullanılır. Ciltte yumuşak ve pürüzsüz bir etki bırakır. Yağlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları giderir. A vitamini bakımından zengindir.

Kullanım: Haricen; cilde pamukla tatbik edilir.


KAYISI YAĞI / Apricot Oil

Yüz temizliğinde kullanılır. Akneleri temizler. Cilde canlılık verir. Yağlanma ile ortaya çıkan kırışıklıkları giderir. Nemlendirici özelliğe sahiptir. Bağırsak parazitlerinin giderilmesinde kullanılır. Ayrıca pastalara esans olarak kullanılır.


Kullanım: Haricen; cilde pamukla tatbik edilir. Dahilen; 1 fincan suya 2-3 damla damlatılarak kullanılır.

KEKİK YAĞI / Thyme Oil 

 Bronsit, nezle, grip, solunum yolu rahatsızlıklarına, diş eti iltihaplarına iyi gelir. Kurt düşürücüdür. Alyuvar oluşumunu arttırır. Şeker hastalıklarına iyi gelir. Yara ve yanıklara antiseptik olarak kullanılır. Romatizmaya iyi gelir. Gastrit gibi mide rahatsızlıklarına da yardımcı olur. Kolestrol ve yüksek tansiyon dengeleyicidir. Zayıflamada yağ çözücüdür.


Kullanım: Dahilen; 2-3 damla yarım fincan suya katılarak veya şeker üzerine damlatılarak kullanılır. Haricen; parmak uçlarıyla masaj şeklinde tatbik edilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder