10 Mayıs 2012 Perşembe

Bitkisel Yağların Özellikleri Ve Kullanım Yöntemleri-5





HAVUÇ YAĞI / Carrot Oil 


UV ışığına karşı vucüt bağışıklığını artırır. Cildin bozulmasını önler. Güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Hücre yenileyici, idrar arttıncı, kan temizleyici, kan yapıcı ve kollestrerolü düzenleyici etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Ayrıca ses tellerine faydalıdır. Güneş yağlarında bronzlaşmayı kolaylaştırır.

Kullanım: Dahilen; 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir. Haricen; cilde masaj şeklinde uygulanılır.


HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI / Coconut Oil

Hazmı kolaylaştırıcı, bulantı ve kusmayı giderici etkiye sahiptir. İltihaplanmaya karşı etkili olması nedeniyle haricen eklem ve kas ağrılarına, romatizmaya karşı kullanılır. Fiziksel yorgunluğu giderici etkiye sahiptir. Saç dökülmesinde de etkilidir. Ayrıca pastalara esans olarak kullanılır.

Kullanım: Haricen; eklemlere masaj, saç diplerine parmak ucuyla friksiyon yapılır. Hazım içinde günde 3 defa 1 fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilir.


ISIRGAN TOHUMU YAĞI / Nettle Seed Oil 

Saç  dökülmesine ve romatizmaya karşı faydalıdır. Hücre yenileyici etkileri vardır. Egzamada ve miyom küçültücü olarak kullanılır.

Kullanım: Dahilen; 1 fincan suya 5 damla damlatılarak günde 2 defa kullanılır. Haricen; cilde masaj yapılarak kullanılır. Saç diplerine friksiyon yapılır.


JOJOBA YAĞI / Jojoa Oil

Sivilce yanık, yıpranmış ciltlerde, kırışıklarda  sporcularda ayak kremi olarak kullanılır. Saçların büyümesini ve güçlenmesini sağlar. Kepeklenmeyi önler. İltihaplı egzamalarda kullanılır. Selülit tedavisinde kullanılır.

Kullanım: Haricen; masaj şeklinde uygulanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder