12 Nisan 2012 Perşembe

Bitkisel Yağların Özellikleri Ve Kullanım Yöntemleri




Acı Badem Yağı / Bitter Almond Oil

 Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Kabızlık gidermeye yardımcı olur. Böbrek ve akciğer hastalarına faydalıdır. Göğsü yumuşatır, öksürük kesicidir. Cilt bakımında da kullanılır.
Kullanım: Dahilen; günde 3-5 damla. Bir fincan suya damlatılarak içilir. Haricen; cilde masaj yapılır.

Acı Elma (Adaçayı) Yağı / Sage Oil

Gaz söktürücü, ter kesici, idrar arttırıcı etkileri vardır. Yara iyi edici ve antiseptik olarak kullanılmaktadır. Bebekler için gaz gidericidir. Ayrıca bronşit astım ve bayanlarda adet düzensizliğinde kullanılır.
Kullanım: Dahilen; Günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Gaz giderici olarak masaj şeklinde sürülerek tatbik edilir. Ayak kokularında suda bekletilir.

Alabalık Yağı / Trout Oil

Romatizma ve bel ağrılarına iyi gelir. Bel fıtığı ve kas (adale) ağrılarına faydalıdır. Kas gevşetici kireçlenmeler ve mafsal ağrılarına faydalıdır.
Kullanım: Haricen; cilde masaj şeklinde uygulanılır.

Anason Yağı / Anise Oil

Gaz söktürücü, midede hazımsızlık, şişkinlik, gaz giderici ve iştah açıcı, anne sütünü arttırıcı, selülit tedavisinde ve uyku verici olarak kullanılır. çocuklarda karın ve topuk bölgelerine seyreltilerek sürülür.
Kullanım: Dahilen; günde 2 damla bir şeker parçasının üzerine damlatılarak veya bir fincan suya 4-5 damlatılarak günde 3 defa kullanılır. (Daha yüksek miktarlarda önce hafif bir sarhoşluk sonra uyku meydana gelir. )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder