18 Nisan 2012 Çarşamba

Doğal Sağlık-2




REZENE & PAPATYA ÇAYI

Anne sütü arttırıcı özelliği ile iyi bir anne ve bebek çayıdır. Anne sütünden çocuğa geçerek çocuklardaki gaz, sancı, uyku problemi, kabızlık idrar yolu problemlerinde faydalıdır. Rezene zararlı bakterilerin yaşamasını bitirir yemeklerden sonra kullanılması da hazmı kolaylaştırarak besin maddelerinin sindirilmesinde kolaylıklar sağlamaktadır. Mayıs papatyası da sinirsel sindirim bozuklukların da sakinleştirici spazm çözücü özelliğinden yararlanarak karışım halinde mükemmel bir çaydır.
Bir su bardağı suya rezene papatya karışımlı çaydan bir tatlı kaşığı atılarak 2-3 dk. demlendikten sonra anne içer çocuğa ise 2-3 çay kaşığı içirilir.
Not: Acı elma yağı ile göbek deliği çevresi ve ayak bölgesi, ayak topuklarına birkaç damla şeklinde ovularak masaj yapılır rahat bir uyku sağlar.
Acı Elma Yağı: Bebeğin sancılı olduğu günler kullanılır.
Çay: Günde 3-5 defa içilebilir. Aç veya tok fark etmez, anne sütü kesilene kadar devam edilir.


KANTARON & REZENELİ ÇAY

Ülser, helicobakteri, gastrit, reflü, mide yanması, hazımsızlık, uyku düzensizliği, stres-gerginlik, sıkıntı ve gaz problemlerinde, mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde etkin olarak kullanılan kantaron otu, son yıllarda antidepresan özelliği nedeniyle orta ve hafif şiddetli deprasyonların redavisinde de kullanılır. St. jons vort olarak avrupada yaygın bir bitkidir.
Çay: Günde 4 fincan yemeklerden önce-sonra kullanılır.


CİVAN PERÇEMLİ KARIŞIMLI ÇAYI

Bayanların yaşadığı adet düzensizliği şikayetlerinde, Rahim ve idrar yolu iltihabı durumlarında, menapoz dönemi rahatsızlıklarında ve hormonel bozuklarında, Vücudun direncini arttırmakta ve kemik erimesi şikayetlerinde kullanılmaktadırç
Çay: Günde 3-4 defa tok karınına içilmelidir.

ARI SÜTÜ BAL POLENİ

Arı sütü çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine  hamilelik dönemlerinden itibaren önemli bir katkıdır. Sporculara ve fiziksel  yada zihinsel yoğun mesai yapanlara kullanımlarda bedensel-zihinsel aktivite sonrası kullanımlarda ise dinlendiricidir.Uzun yaşam ve gençlik iksiri olarak bilinir.

Kansere karşı koruyucu etkinliği yüksek antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve vücut direncini artırmasıyla hastalıkla savaşımda önemli bir destektir. Radyoterapi ve kemoterapi ( kimyasal tedavi ) görenlere bu destek özelliği yanında rahatlatıcı etkide sunar. Kalp-damar, sindirim, sinir ve savunma sistemlerini güçlendiren yönleri bulunur. Diyabetlerin düzenli almaları halinde, insülin kullanma ihtiyaçlarını yarı yarıya oranlara kadar azaltabildiği gözlenmiştir. Vücudumuzun hormon dengesine katkıda bulunur. Çocuk  sahibi olamayan aileler için denemeleri şart olan bir devadır.
Macun: Yemeklerden yarım saat önce bir tatlı kaşığı tüketilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder