13 Nisan 2012 Cuma

Doğanın Hazineleri - 2





KARABAŞLI



Yüksek tansiyonda çok etkilidir. Ağrı kesmede ve bilhassa sinirsel baş ağrılarında, yatıştırmada kullanılması önerilir. Dahilen idrar yollarında, yaralarda mikrop öldürmede, kan dolaşımını hızlandırmada etkisi olduğu bilinmektedir. Mide, bağırsak ve safra kesesi spazmlarında etkilidir. Migren ağrılarında, damar sertliğinde, damar sertliğinde, balgam söktürmede ve ayrıca egzamada kullanılması tavsiye edilir.


DEVE DİKENLİ



Karaciğerin işlevini destekleyicidir. Karacigerde biriken yağları parçalayıp yok etme özelliğine sahip olduğu bilinmektedir. Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde, Hepatit (sarılık) hastaklıklarında kullanılması tavsiye edilir. Potasyum ihtiyacını giderir, karaciğer enzimlerini düzenler, kan dolaşımını dengeler ve kanı temizleme özelliği vardır. Ayrıca üre ve kolestrol düşürmede ve toksinlerin dışarı atılmasında kullanılması tavsiye edilir.


POLENLİ BİTKİSEL TOZ KARIŞIMI 



Kilo almaya yardımcıdır. Kansızlığa karşı kullanılması tavsiye edilir. Besin değeri yüksektir. Vitamin ve minarel deposudur. Vitaminler  A, B, C, D, E, B1, B2, B3, B6, B12 beden ve zihin yorgunluğunu giderir Vücunda zindelik ve canlılık verir. İştahı açar, gelişimi hızlandırırç Hormonal sistemi uyandırır. Mikropları öldürücü etkiye sahiptir. Polende, 22 çeşit aminoasit ve 27 çeşit madensel tuzlar bulunur. Beyin yorgunluğunu gidermede, kemiklerin gelişiminde, kemik erimesini önlemede kullanılması tavsiye edilir.Bağışıklık sistemini güçlendirir Güç verir. Halsizlik ve yorgunluıkta etkilidir.


ZENCEFİLLİ BİTKİSEL TOZ KARIŞIMI



Astım ve bronşit rahatsızlıklarında etkilidir.Öksürük, bademcik, soğuk algınlığı ve boğaz iltihabında, kalp, damar tıkanıklarında, akciğerdeki kronik rahatsızlıklarında, kemik erimesi, kireçlenme, rahim iltihapları, sinir ve stres bozukluklarında kullanılması tavsiye edilir. Uyku rahatlatır, antiseptik özelliği kanın temiz kalmasını sağlar, baç ağrılarında ve romatizmal hastalıklarda kullanılması tavsiye edilir. Toksit maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olur, mide rahatsızlıkları, hazımsızlıkta kullanılması tavsiye edilir. Balgam sökücüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder