23 Nisan 2012 Pazartesi

Bitkisel Yağların Özellikleri Ve Kullanım Yöntemleri-2




ARDIÇ YAĞI / Juniper Oil

İdrar söktürücü, mide ağrısı, boğaz iltihabı, kandaki şeker miktarının düşürülmesinde, deri hastalıklarında, ayrıca romatizma ve kramplarda da kullanılmaktadır. Egzama ve selülite faydalıdır.

Kullanım: Dahilen; günde 2-3 damla bir fincan suya damlatılarak  kullanılır. Antiseptikdir ve bu yüzden ayakta oluşacak mantar, egzama hastalıklarında sürülerek kaşıntı önlenir. Haricen; masaj yapılarak cilt altında toplanan yağ ve toksit maddelerin terleme yolu ile dışa atılmasını sağlayıp, tedavisine yardımcı olmaktadır.


AT KESTANESİ YAĞI / Horse Chestnut Oil

Varis ve basura iyi gelir, güneş lekelerini gidermeye yardımcı olur. Kılcal damarların yapısını korayarak, pürüzsüz  bir tene sahip olmayı sağlar. At kestanesi özünün merhem, tentür veya jel haline getirilmiş türlerini cilde sürülerek kullanmak varis ve romatizmalı hastalıklar haricinde, bacakdaki ağrı, yorgunluk, kaşıntı ve darbe sonucu oluşan şişliklerede iyi gelir.

Kullanım: Dahilen; günde 3-5 damla bir fincan suya damlatılarak içilir. Haricen; cilde masaj yapılır.


AVAKADO YAĞI / Avacado Oil

Cilt nemlendirici, cildi yumuşatıcı, kas gevşetici ve selülitte kullanılır. Böbrek taşı sökmeye yardımcı olur.

Kullanım: Dahilen; 1 fincan suya 4 damla damlatılarak günde 2 defa içilir. Haricen; cilde masaj şeklinde uygulanılır.
BİBERİYE YAĞI / Rosemary Oil

İdrar söktürür, gaz giderir, kan dolaşımını arttırır, bronşite ve sinüzite, sarılık ve karaciğer enzimlerini düzenlemede kullanılır. Uykusuzluğu ve sinir sistemini düzenler. Saç dökülmesinde ve kepeğe karşı faydalıdır. Yağ çözücüdür. Kolestrolü düzenlemeye yardımcı olur.
Kullanım: Dahilen; bir fincan suya 2-3 damla atılır veya şekere damlatılarak günde üç defa kullanılır. Haricen; sinüzite, romatizmal ağrılara, sivilceler üzerine sürülerek deri ve cilde canlılık verir.


BUĞDAY YAĞI / Wheat Oil

Hücreleri yenileyici, selülit için, yanık, yara ve diğer cilt problemlerinde, kırışıklarda da etkili olarak kullanılır. Ayrıca hassas ve yıpranmış saçlar için faydalıdır. Cilt lekeleri, güneş lekeleri ve doğum lekelerini gidermeye yardımcı olur.

Kullanım: Dahilen; günlük 1 çay kaşığı kullanılır. Haricen; saç için friksiyon, cilt için masaj şeklinde uygulanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder